אנדומטריוזיס ואנדומטריומה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

31/05/2019 | 17:04 | מאת: נטלי

שלום, אשמח לדעת מה ההבדל ומה הקשר (אם יש) בין אנדומטריוזיס ואנדומטריומה. האם שניהם ניתנים לטיפול והאם הם חולפים? תודה מראש

01/06/2019 | 08:51 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום. אנדומטריוזיס הוא מצב שבו תאים של רירית הרחם מצויים מחוץ לרחם. ב"מחוץ לרחם" הכוונה למשל בשחלה, במעים, על שלפוחית השתן ועוד. כאשר תאי הרחם מצויים על השחלה מוצרת שם ציסטה שקרויה אנדומטריומה. במילים אחרות אנדומטריומה זה סוג של אנדומטריוזיס. במקרי כאבים או הפרעת פוריות על ידי אנדומטריומה , ניתן לכרות אותה בנתוח או שניתן לנסות טיפול תרופתי. אנדומטריוזיסהיא מחלה כרונית שהטיפול בה הוא לעיתים קרובות ממושך מאוד.עם זאת יש גורמים שמקלים ומפחיתים התפתחותה כמו הריון. יש מקרים בהם כריתת אנדומטריומה פותרת את התלונות ולא נדרש טיפול נוסף. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון