מיקרולט לאחר לידה ודימומים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/04/2019 | 15:08 | מאת: יעל

שלום, אני כ11 שבועות לאחר לידה ומניקה חלקית. קיבלתי מרופא נשים את גלולות מיקרולט. חשוב לציין שלאחר סיום הדימום של הלידה נראה כי קיבלתי מחזור ולאחר 4 שבועות התחילו להופיע טיפה הפרשות עם דימום ולאחר מכן מעט דימום וחוזר חלילה למשך כמה ימים. ברצוני להתחיל לקחת את הגלולות אך איני יודעת מתי ,כי לא נראה שיש לי מחזור סדיר (אם בכלל ניתן לקרוא לזה מחזור) כנראה בעקבות ההנקה. לכן, אודה לתשובות לשלוש השאלות: 1. איני יודעת מתי להתחיל לקחת את הגלולות בפעם הראשונה. אודה להנחיות. 2.ממתי ניתן לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה נוסף ולהסתמך על הגלולות בלבד? 3.האם התופעה שתיארתי של הדימומים תקינה? תודה.

19/04/2019 | 11:19 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום, יש לשלול שאריתת שליה בסונר ולבצע בדיקת הריון. לאחר מכן ניתן לקחת בכל יום בו את חפצה ולדעת שבשבועיים הראשונים לנטילה את לא מוגנת וצרכה עוד אמצעי מניעה נוסף. הנטילה היא יומית, באותה שעה, ללא הפסקות (גם אם יש הכתמוץ דמיות או מחזור לא מפסיקים) 3. ראי תשובתי ל1, יש להבדק.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון