מחזור מגיע כל חודש אבל לא סדיר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

08/04/2019 | 15:54 | מאת: אורית

שלום רב, אני בת 38 . בחצי שנה האחרונה המחזור שלי לא מופיע כל מספר ימים קבוע אלא לפעמים כל 23 , 26 , 27 ואפילו 29 ימים. אני אף פעם לא יכולה לדעת מתי בדיוק המחזור יגיע. מה יכולה להיות הסיבה לזה? מה לעשות? תודה

09/04/2019 | 08:34 | מאת: ד"ר בני פיינר

מחזור לא סדיר מצביע לעיתים על ביוץ לא סדיר, תופעה שאינה נדירה בקרב נשים. אם את מתכננת הריון ואינך מצליחה להשיג הריון במשך למעלה מחצי שנה מומלץ להיוועץ במרפאת פוריות. אחרת איך בכך בעייה, בהנחה שאת במעקב גינקולוגי מסודר כמומלץ פעם בשנה. אם את סובלת מאי נוחות עקב אי הסדירות של הווסת ניתן להיוועץ ברופא הנשים ולשקול נטילת גלולות אשר יסדירו את הווסת.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון