שרירן בקיר האחורי של הרחם וכניסה להיריון בטיפולים IVF

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

28/03/2019 | 17:32 | מאת: שושי

בת 32 נשואה ללא ילדים ללא היריונות בטיפולי הפריה חוץ גופית שתי החזרות נכשלו אחד של עובר יום 5 ושמח עוברים של יום 3 בעבר 6 הזרעות היסטרוקםיה ניתוחית להסרת מחיצה. ופוליפים שרירן מעוות רחם לא הוציאו אותו יושב בקיר האחורי של הרחם . היסטרוקפיה אבחנתית לפני שנה בדיקה תקינה אין ממצאים בחלל... בכל זאת שרירן מעוות רחם ?! משקל עודף שיורד במשקל .. זו הסיבה שאני לא נקלטת להיריונות ? מה ניתן לעשות כדי להסירו

29/03/2019 | 15:44 | מאת: ד"ר נילי רז

שרירן גדול שמעוות את חלל הרחם יכול להשפיע על הפוריות. אבל אם לא ראו אותו במהלך היסטרוסקופיה אז פחות סביר שהוא מעוות את החלל. יתכן שהקשיים בפוריות הם מסיבה שלא ידעו אותה. אם יש עוברים טובים, רירית רחם טובה, זרע טוב, היסטרוסקופיה תקינה, יש להמשיך בשלב זה בטיפולים.הרבה בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון