לקיחת ויגיפם ועדיין קיים יובש

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

07/03/2019 | 19:03 | מאת: גל

בת 60 .בשל דלקות חוזרות בדרכי השתן ויובש נרתיקי אני לוקחת פעמיים בשבוע ויגיפם לנרתיק במשך חצי שנה. איני מרגישה שינוי משמעותי ביובש הנרתיקי. סביר? תודה

08/03/2019 | 19:19 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום גל, ציינת 2 התוויות להן וגיפם מסייע. ראשית בהפחתת דלקות בדרכי השתן ושנית ביובש ואי נוחות נרתיקית. אם את חשה שיפור באחת מהן, גם אם זה רק בדלקות בדרכי השתן, שווה להמשיך לקחת. לגבי היובש שלא עובר, אני ממליצה אחת מ3 אפשרויות: 1. תנסי להשתמש בוגיפם כל יום למשך שבועיים ולאחר מכן פעם/פעמיים בשבוע, או לחלופין 2. תוסיפי לטיפול גינומונל פעמיים בשבוע. כמו כן בעת יחסי מין כדאי להוסיף סיכוך על בסיס מים כגון ky. 3. לשקול עם הרופא/ה שלך טיפול הורמונלי סיסטמי (מדבקה/כדורים) . בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון