בדיקת שתן std ופוריות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

03/03/2019 | 11:45 | מאת: חן

שלום רב אני ובעלי מנסים להרות כ3 חודשיים בבדיקה שגרתית ללא תסמינים בעלי ביצע בדיקות דם +שתן בבדיקת שתן הגיע תשובה כלמידיה חיוביות אורופלאסמה חיובית ביצעתי גם את הבדיקה וגם לי נמצא חיובית שניהם בכל אופן שנינו מטופלים באנטיביוטיקה (אזינל 1000 במכה)ומחכים לעשות שוב את הבדיקה. 1.האם ייתכן והשפיע על כניסה להריון עד עכשיו? 2.אני עם בעלי 3 שנים והוא רק איתי אני מפחדת כי יתכן שזה אצלנו כמה שנים טובות ועלינו על זה רק עכשיו וזה גרם נזק לפוריות? 3.איך ניתן לבדוק שזה לא גרם לנו נזק אנחנו עוד צעירים ורוצים להביא ילדים. אני בלחץ אטומי תודה

06/03/2019 | 10:34 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום, 3 חודשים של נסיונות להרות, בגיל מתחת ל30 , הם זמן מועט מאוד, יש להמשיך לנסות ורוב הסיכויים שתהרי תוך שנה של נסיונות. עם זאת קלמידיה היא מחלת מין שעלולה לפגוע בפוריות ף בייחוד על ידי גרימת דלקת אגן עם הדבקויות ופגיעה מכנית באברי הרביה, שלעיתים במקרה של קלמידיה לא מרגישים סימפטומים חמורים. לכן יש סיכון מסויים. בשלב זה הייתי ממליצה לך להשלים את הטיפול האנטיביוטי, לוודא שכל הפרטנרים המיניים בקשר הזה מקבלים טיפול , להתקשר לפרטנרים מהעבר וליידע אותם שעליהם להבדק, לבצע אולטרסאונד לשלילת ממצאים של אבססים באגן. אם לעומת זאת היו לך דלקות אגן או שללא הריון תוך כמה חודשים, אני ממליצה לפנות לרופא פוריות ולבצע צילום רחם לשלילת הדבקויות ופגיעה בחצוצרות. בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון