דימום באמצע במחזור החודשי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

27/02/2019 | 09:06 | מאת: סאני

בת 22 לוקחת גלולות יאז כבר כשנה, לא מפספסת אף גלולה. החודש, כ10 ימים לפני קבלת המחזור הופיעו לי הפרשות חומות - בעיקר בניגוב. הצבע הוא חום כהה ולעיתים נראה מעט אדום. אציין כי קיימתי יחסי מען עם חבר שלי יום לפני שזה התחיל ושבוע לפני. מה זה יכול להיות? האם ייתכן דימום השתרשות?

27/02/2019 | 09:07 | מאת: סאני

כרגע אני עם ההפרשות 6 ימים. המחזור אמור להתחיל בעוד כ4 ימים

28/02/2019 | 13:48 | מאת: ד"ר בני פיינר

הסיבה השכיחה היא שהגלולות (במינון נמוך כדוגמת יאז) אינן מצליחות לשמור את רירית הרחם יציבה ומתחיל דימום קל תוך כדי החפיסה. כמובן שכדאי גם לבצע בדיקת הריון ביתית כדי לשלול הריון כסיבה נוספת אפשרית להופעת דימום שלא במועדו אם כי הסיכוי להריון תוך נטילה סדירה של גלולות, קטן מאד.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון