דימום בין וסתי ורירית לא סדירה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/02/2019 | 12:51 | מאת: נטע

בת 33, רווקה ללא הריונות. מחזור סדיר בדרך כלל. בחודשים האחרונים דימומים בין וסתיים. פרופיל הורמונלי תקין, US ביום השמיני למחזור מראה רירית לא סדירה. מה המשמעות של הממצא?

28/02/2019 | 13:37 | מאת: ד"ר בני פיינר

בד"כ רירית הרחם נראית סדירה ואחידה. רירית בלתי סדירה עלולה לרמוז על ממצא בחלל הרחם כדוגמת פוליפ אשר יכול להוות סיבה לדמם בין-ווסתי. כדאי לחזור על הבדיקה ימים ספורים לאחר הווסת הבאה (אז רואים הכי טוב) ובהתאם לתוצאה לשקול הסטרוסקופיה (הסתכלות ישירה בחלל הרחם ע"י סיב אפטי)

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון