גלולות סרזט ודימום אחרי פעילות מינית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

20/01/2019 | 20:35 | מאת: נועה

שלום, אני נוטלת גלולות סרזט מזה 5 שנים, ובאופן עקרוני לא מקבלת מחזור בעקבות כך, פרט לדימומים לעיתים רחוקות, או אחרי עיכוב קיצוני בשעת לקיחת הגלולה. לפני כשלושה חודשים פספסתי גלולה ומאז התחילו לי דימומים שלא פסקו במשך כחודשיים וחצי. לפני כשבועיים הם הפסיקו, וכעת הדימום חזר, מיד לאחר פעילות מינית שלא כללה חדירה. הדימום מאסיבי ומתנהג כמו וסת. יש לציין שגם בעבר קרה לי שהדימום החל אחרי יחסי מין אך רופאת הנשים אמרה שכיוון שלא נפצעתי אין קשר. רופא אחר המליץ לי בעבר לקחת שתי גלולות רצוף בכדי לנסות להפסיק את הדימום, אך זה נשמע לי מעט קיצוני. אני כבר אובדת עצות מה עלי לעשות?

21/01/2019 | 19:31 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום, ראשית לאחר 5 שנים של סרזט מוצלץ לפנות לאנדוקרינולוג לברר אם נדרשת צפיפות עצם. כמו כן אם יש דימון לאחר יחסי מין יש לקבל הפניה לקולפוסקופיה בהקדם- זו בדיקה זה מסתכלים על תואר הרחם באופן ייחודי כדי לוודא שאין תאים לא תקינים שמדממים. לגבי בעיית הסרזט. זו אכן אחת הבעיות המרכזיות. שאם לא מקפידים על נטילה יומית באותה שעה מתחילים כתמים. חוץ מבדיקה גינקולוגית לעובי רירית הרחם, ניתן לנסות להעלות את מינון הסרזט לכפול, אין לזה הוכחות חד משמעיות, אבל לחלק זה עוזר. אם תוך כמה חודשים אין שיפור, והדמם לא מוסבר על ידי סיבות אחרות בבדיקה, יש לשקול מיקרולוט או מעבר לאמצעי מניעה אחר. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון