גלולות מיקרולוט האם פחות מסוכנות מגלולות משולבות?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

06/01/2019 | 14:30 | מאת: דנה

שלום רב. אני בת 26 רווקה. במשך שנים הוחלפו לי הגלולות מאחר ולא התאימו לי עשו לי תופעות לוואי של דימומים במשך כל החודש. הגעתי לבית חולים עקב כאבי ראש עשו לי בדיקות דם ויצא לי קרישיות עשו לי גם CT ראש שיצא תקין אמרו לי להפסיק מיד את הגלולות וללכת לרופא נשיים. רופא נשים התאים לי את המיקרולוט שלוקחים 35 ימים ברצף ללא הפסקה. מה שלא מובן זה שהבנתי שלא מקבלים מחזור עם סוג זה של גלולה פשוט צריך לקחת אותה בזמן כל יום לא יאוחר מ 3 שעות. במידה ונכנסתי להריון איך אדע אם לא אקבל מחזור? הבנתי שהגלולות גם לא 100% . שאלה שניה האם גלולות אלו לא עושות קרישיות?? תודה מראש

08/01/2019 | 21:06 | מאת: ד"ר סרג' טוניצקי

גלולות האלו מכילות רק סוג הורמון אחד- פרוגסטרון, אשר לא גורם לקרישיות יתר בהצלחה

09/01/2019 | 08:50 | מאת: דנה

תודה על התשובה שאלתי איך אדע אם במידה יש היריון בזמן לקיחת גלולות אלו מאחר והבנתי שלא מקבלים מחזור בעת לקיחתם. תודה מראש

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון