שאלה..................

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

04/09/2018 | 12:48 | מאת: שירי

באילו מצבים אי אפשר להוציא את כל המיומה תת רירית פחות 3 סנטימטר בגישה נרתיקית האם זה קשור למיקום?

05/09/2018 | 20:19 | מאת: ד"ר בני פיינר

שירי שלום, מיומה תת-רירית מסירים בד"כ בהסטרוסקופיה. אם כפי שמשתמע מהשם כולה בתוך חלל הרחם, אין סיבה שלא להוציא את כולה. אם לעומת זאת חלקה בדופן הרחם וקרוב לפני השטח החיצוניים יתכן שלא יהיה ניתן להסיר את כולה מתוך חלל הרחם בלא לסכן אותך בניקוב בשוגג של דופן הרחם.

18/09/2018 | 17:28 | מאת: ד"ר נילי רז

מצבים שמקשים עם כריתת מיומה היסטרוסקופית: 1. מיומה גדולה (אז ניתן לבצע כמה פעמים היסטרוסקוםיה, ובכל פעם להוציא חלק מהמיומה) 2. מיומה סבסרוטית לא ניתן להוציא בהיסטרוסקופיה (כלומר זה הקשר למיקום). מה שכן ניתן לכרות זה מיומוץ סב מוקוזליות

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון