כאבי ביוץ חזקים ותחושת לחץ בפות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/08/2018 | 13:36 | מאת: דנה

בוקר טוב בת 39 לאחר 2 לידות תקינות (האחרונה לפני 5 שנים),עם מחזורים סדירים .במעקב רפואי אצל רופא בשל שינויי בתאים בצוואר הרחם (CIN1ׂ). לפני כ3 חודשים ביצעתי קולונסקופיה ונאמר שיש שיפור בשטח שבו היה שינויים בדיקת פאפ תקינה ונקבע מעקב חוזר לעוד 9 חודשים. בחודש שעבר בזמן המחזור עשיתי פעילות גופנית מאומצת ולמחרת נתפס לי שריר במפשעה שכאב למשך יומיים הנחתי גומי מים חמים להרגעה ויום לאחר מכן התחילו כאבי בטן תחתונה ולחץ על הפות כמו שהולכים ללדת.נשלחתי לגניקולוג בדיקה תקינה+אולטרסאונד שבו נמצאו 2 ציסטות בגודל 18 מ"מ ונוזל מועט בדוגלס(נאמר שהייתי בדיוק בסוף הביוץ).מאז כאבי הבטן נמשכים בעוצמה נמוכה ואני ממש מודאגת. מחזור אחרון ב29.7 ואתמול תקף אותי כאב בטן שלא יכולתי לקום ממש התכווצות חזקה. רק כדור הרגיע אותי. (האם זה הביוץ? ) אני בדכ חשה את הביוץ וכאובה אבל אתמול היה ממש כואב! ברצוני לדעת האם עלי לעבור בדיקות נוספות זה ממש מלחיץ אותי. האם יש לחזור על קולונסקופיה אולי יש קשר לCIN ? ממש מודאגת

15/08/2018 | 21:33 | מאת: ד"ר בני פיינר

אם הכאב נמשך בעוצמה נמוכה מומלץ לפנות לרופא המטפל ולהשלים ברור לכאבי בטן אשר יכולים לנבוע מסיבות שונות. כאב הקשור בביוץ על פי רוב אינו נמשך זמן רב.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון