בעיות בפריון לאחר גרידה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/03/2018 | 22:05 | מאת: אביגיל

שלום לפני 7 חודשים עברתי הפלה בגרידה שבוע 6 אחרי 2 ניסיונות ציטוטק שלא צלחו. בעברי הריון ספונטני תקין, הפלה בגרידה, הריון ספונטני תקין, וההפלה האמורה. מאז ההפלה יש לי מיעוט וסת, כלומר יומיים -שלושה של הפרשה דמית צמיגית כל כמה שעות ובין לבין ללא דימום, וזהו. הוסת אף מלווה בכאבים חזקים שלא חשתי בעבר לפני הגרידה האחרונה. כבר חצי שנה מנסים להרות ולא מצליחים, בעוד בעבר הקליטה היתה מיידית. לפני כשבועיים, ביום ה-18 של הוסת האחרונה נצפתה עובי רירית בא"ס של 9 מ"מ (באותו יום או יום אח"כ קרה הביוץ) והרופא אמר שהכל תקין - עובי טוב, רירית תלת שכבתית. 6 ימים מהביוץ היה לי הפרשה דמית צמיגית אחת. לא הצלחנו להרות גם בניסיון זה, והיום קיבלתי וסת - שוב דימום מועט מאד. שאלתי היא לאחר שבעיית עובי רירית נפסלה, מה עוד יכול לגרום למצב זה? האם יכול להיות שיש לי הידבקויות ברחם? משהו אחר?

13/03/2018 | 23:09 | מאת: ד"ר גיא שרים

שלום אביגיל, המצב שאת מתארת נקרא היפומנוראה (דימום מועט בוסת) ודיסמנוראה (כאבים בזמן הוסת) - הופעת שניהם לראשונה לאחר גרידה אכן, כמו שאת כותבת, יכו להעיד על הידבקויות בחלל הרחם וזה כמובן יכול לבוא באסוסיאציה לבעיות פוריות. מוזמנת לייעוץ ולבדיקה מתאימה על מנת לאושש או לשלול את המצב.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון