פטרייה שלא עוזבת

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

12/08/2007 | 09:19 | מאת: ילנה

שלום. במשך של 3 חודשים יש לי פטרייה ממושכת שלא עוברת, התופעה הזו קרתה גם בשנה שעברה בדיוק באותו זמן ונמשכה גם שלושה חודשיים. יש לי גיניקולוג טוב, אך איני יודעת כבר מה לעשות. השתמשתי בכל תכשיר אפשרי החל בנרות אגיסטן, קרמים, כדורים ואף אני נוטלת פרוביוטיק. איני בהיריון ואני משתמשת בגלולות. גם אם נדמה לי שזה עבר מספיק שיש מגע עם לטקס והפטרייה חוזרת. שנה שעברה עשיתי בדיקת תרבית והכל היה בסדר. זה הורס לי את ההנאה בקיום יחסים, ואני כבר לא רוצה לעשות זאת. אולי הרופא מפספס משהו וזה הרבה יותר רציני ממה שנדמה לו. אני מבקשת את דעתך בנושא. תודה מראש

כדי להוכיח שיש לך פטרייה ולא סיבה אחרת צריך לעשות תרבית לפטרייה מהנרתיק. יש סיבות אחרות לדלקת של הנרתיק למשל טריכומונס ובקטריאל וגינוזיס, את כולן ניתן לאבחן בדגימות מהנרתיק. אם צומחת פטרייה למרות טיפול מקומי במשחות יש מקום לתת כדורי טריקן או דיפלוקן.

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין