יבלות במפשעה

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

27/09/2010 | 17:15 | מאת: limor

לבתי בת ה9 יש שתי יבלות במפשעה מגיל צעיר(אולי 4). בביקורנו אצל הרופא המליצו לצרוב אצל רופא עור וכמובן מיד עשינו. רופא העור קרא לזה פפילומה וטען שהדבר לא אופייני לגיל צעיר אלא לנשים מבוגרות יותר. הוא העלה חשש שאם יש חיצוני יכול להיות שיש גם פנימי והמליץ לפנות לרופאת נשים. מהי בעצם היבלת שלה הוא קרה פפילומה, ומה הסבירות שיש גם חלק הפנימי(צוואר הרחם). אני חייבת לציין שלבתי יש הפרשות מסוימות מגיל 4 ובדקנו זאת אצל רופאת נשים שטענה שמאחר שבתי קיבלה הרבה אנטיביוטיקה בילדות זאת כנראה הסיבה.

פפילומות יכולות להופיע באברי המין של ילדים קטנים. אם לא מדובר בסיכוי להתעללות מינית אז רואים את זה וניתן לטפל בכך .

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין