חשש לא נעים אשמח למענה👌

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

27/02/2020 | 01:47 | מאת: לירן

היי דוקטור תודה על הפורום רציתי להתייעץ בנושא שמציק לי טיפה בזמן האחרון, אני בן 23 ,לפני שנה שהייתי בתאילנד הופיע לי שלבקת חוגרת קלה יחסית ללא כאבים חזקים (עבר כעבור שבוע וחצי בערך עם טיפול תרופתי )יש לציין שהיה לי אבעבועות רוח כמובן כתינוק,הבנתי שזה נדיר יחסית בקרב צעירים להתפרצות המחלה,קראתי מאמר שיש סיכון מוגבר יותר לנשאי hiv ללקות בהתפרצות השלבקת, יש לציין שכל היחסי מין בתאילנד היו מוגנים מלבד מין אוראלי שזה הבנתי לא מעביר את הוירוס,רציתי לדעת אם יש איכשהו לקשור את הדברים והאם יש חשש,(אציין שזו הייתה תקופה של תזונה לא בריאה במיוחד,ושימוש באלכוהול יום יומי די מופרז,אם יש איך לקשר את זה)כן היו לי בעבר יחסים(הטרוסקסואלים)לא מוגנים עם בת זוג לזמן ממש קצר(שגם זה היה נדיר כי לרוב השתמשנו עם קונדום עקב זה שהיא לא לקחה גלולות )ואולי עוד 2 -3 עם ידידות באופן חד פעמי אני נורא חושש אשמח לדעתך המקצועית בעניין עקב זה שאני ממש חרד לבצע את הבדיקה ולסיים עם זה כבר.תודה רבה על הכל !

שלבקת חוגרת יכולב לקרות בגילך ואפילו בגל יותר צעיר. היא לא נובעת בגלל איידס דווקא ויכולה לקרות ברוב המקרים גם לאל מחלת רקע , סתם מלחץ. . לפי הסיפור שלך הסיכוי לאיידס מאוד מאוד נמוך. אבל ממליץ לך מידי כמה שנים להיבדק לפני כל מערכת יחסים קבועה ולא מוגנת.

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין