עגבת חוזרת האם הטיפול הצליח?

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

09/02/2020 | 09:54 | מאת: מוני

היי בתחילת 2017חיליתי בעגבת בחול ככל הנראה הופיע לי כיב באזור שק האשכים והרופא אפיין את זה כעגבת קבלתי בחול זריקות פניצילין .חזרתי לארץ בבדיקות יצא עגבת חיובי vdrl שלילי וtpha ידוע כחיובי. נאמר לי שהמחלה עברה. כעבור חצי שנה עשיתי שוב בדיקות התוצאות היו זהות במאי 2019הופיעה לי פריחה ורופא העור חשש שזו עגבת שינונית ואכן זה מה שקרה. הבדיקות הראו. עגבת חיובי tpha ידוע כחיובי וvdrl1:16. טופלתי בזריקת פניצילין בכל צד של בטוסיק 600אלף יחידות בכל צד אם אני לא טועה וכעבור שבוע אותו דבר ובין לבין לקחתי קורטיזון במינון הולך ויורד כיום כעבור חצי שנה שוב עשיתי בדיקות. עגבת מופיע חיובי הבנתי שתמיד יופיע. Tpha ידוע כחיובי. וvdrl 1:2. האם ה1:2 אומר שהעגבת לא עברה ?? כי הרי אחרי שקיבלתי את הרכבת בפעם הראשונה וטופלתי הvdrl יצא שלילי מדוע כעת יצא חיובי 1:2 ? האם לא טופלתי כראוי? האם אני מדבק ? מה עושים. תודה

הפעם השנייה שלך היא הדבקה חוזרת. מי שנדבק בעגבת וטופל יכול להידבק שוב. עושה רושם שטופלת כעת נכון VDRL 1:2 מבחינתי זה תגובה טוב לטיפול. כעת אתה נקי

09/02/2020 | 15:06 | מאת: מוני

תודה רבה דר' השאלה למה לא מופיע vdrl שלילי כמו בפעם הראשונה? מתי מומלץ לעשות עוד פעם בדיקה. אם הבנתי נכון שהערכים של הvdrl עולים המגבת חזרה ? שהם יורדים הטיפול הצליח ? תודה

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין