עמידות נגיף האיידס מחוץ לגוף

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

06/01/2020 | 18:50 | מאת: אלי

ד"ר סרוגו שלום ידוע שנגיף האיידס לא שורד מחוץ לגוף אלא מספר שניות עד 5 דקות שמדובר על כמות דם מסיבית לפיכך מעניין אותיי לדעת כיצד בשנות ה80 כשלא ניטרו ולא הכירו את הוירוס חולי המופיליה וגם אחרים שנזקקו לעירוי דם נדבקו בנגיף האיידס מעירוי דם או תוצריו שהרי עוברים שבועות או חודשים מרגע תרומת הדם ועד לעירוי בפועל כיצד הוירוס המשיך להתקיים כל הזמן הזה במנת הדם וכיצד היום אם תורם דם תרם בתקופת החלון בה הוירוס או הנוגדנים לא מתגלים בבדיקה כיצד מבטיחים שחולים לא ידבקו

עושים סקר לכל מנות הדם. ולכן סיכויי הדבקה היום קרובים לאפס. בשנות ה 80 לא עשו

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין