שאלה נוספת ורצילה זוסטר חיובי וקונדילומה

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

23/06/2019 | 20:10 | מאת: מוניק

שלום כתבתי כאן לפני מספר ימים לגבי ורצילה זוסטר חיובי באיבר המין. היום נמצא אצל בן זוגי כי חזרה לו הקונדילומה באיבר המין הרופא שלו המליץ שאעשה בדיקות סקר לסרטן צוואר הרחם בעקבות הממצא שלו ושלי. העניין הוא כזה לאחר התפרצות קודמת שהיתה לו נמצאה לי בלוטה חשודה בבית שחי שתוצאות הביופסיה היו לא חד משמעיות (בממוגרפיה ואולטראסאונד הודגם ממצא בדירוג 4B) ומאז במעקב. האם יתכן קשר בין הקונדילומה של בן זוגי להתפרצות של הורצילה זוסטר ? האם באמת יש צורך בלעשות בדיקות סקר לסרטן צוואר הרחם ? (המליץ לא רק על פאפ אלא גם על קולפוסקופיה) תודה

1. יש קשר בין התפרצות של שלבקת חוגרת לירידה ברמה החיסונית. ולכן יתכן שיש הסבר להופעת הקונדילומה 2.כן מומלץ

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין