אוראופלסמה פרבום מתגלה בבדיקת שתן רגילה למחלות מין?

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

16/02/2018 | 03:41 | מאת: גלית

ביקשתי מרופא המשפחה הפנייה לבדיקות שתן לגילוי מחלות מין אבל לא העלתי בפניו את החשד שיש לי אוראופלסמה פרבום. השאלה שלי היא האם זה יכול להתגלות בבדיקה במידה ויש לי גם אם לא ביקשתי ספציפית לבדוק את החיידק הזה?או שבכלל צריך לעשות בדיקת שתן מיוחדת שמופנת לזה?

לא כל מעבדה מדווחת על החיידק הזה. כדאי לציין שישי לך סימפטומים ואז תקבל תשובה כמו כן צריך לבקש ספיציפית את החיידק

01/07/2019 | 17:53 | מאת: גל

שלום דוקטור, האם תוכל לפרט מה החיידק יכול לגרום בגברים ומה בנשים? לפי חיפוש בpubmed נראה שהחיידק גורם לדלקות שתן גם בנשים, ועם זאת הוא לא מצוי בפאנל הבדיקות לנשים. אשמח להבהרה. בנוסף, האם נמצא קשר בינו לבין בעיות פוריות כפי שקיים באוראופלסמה גניטליום? תודה מראש!

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין