נגיף HIV בדיקת קומבו דור רביעי

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

01/02/2018 | 15:45 | מאת: ליאור

שלום פרופ' סרוגו, ביצעתי בדיקת קומבו לאחר 4 וחצי חודשים מהמגע- יצא שלילי. אני שואל בשמי ובשם עוד אנשים נוספים שסובלים מתסמינים מאד דומים לשלי, ויותר מאשמח לתשובה ברורה בנושא: האם קיים זן חדש או תת זן של HIV שאינו ניתן לאיתור בבדיקת הקומבו ? שאלה נוספת- מה חלון הזמן המקסימלי לאיתור HIV שממנו ניתן לאמר כי הבדיקה היא סופית לחלוטין ואין צורך לחזור. תודה רבה על תשובתך! היא חשובה

01/02/2018 | 17:38 | מאת: ליאור

המשך לשאלה נוספת : האם בדיקת הקומבו מאתרת גם את הזן החדש שהתגלה ב2015- מסוג HIV-1 CRF19_cpx

לא. אין זן חדש. מינימום 3 שבועות מקסימום 12 שבועות

13/02/2018 | 23:20 | מאת: ליאור

תודה פרופ', ארבע שאלות נוספות היות ויש לי שלל תסמינים שלא עוברים כבר תקופה, וכבר ביצעתי כ-8 בדיקות HIV COMBO Ag/Ab 1&2 במועדים הבאים מאז החשיפה: בדיקה 1 - 20 ימים בדיקה 2 - 43 ימים בדיקה 3 - 46 ימים בדיקה 4 - 63 ימים בדיקה 5 - 67 ימים בדיקה 6 - 90 ימים (בוצעה גם בדיקה מהירה לנוגדנים בוועד למלחמה באיידס) בדיקה 7 - 100 ימים בדיקה 8 - 140 ימים כל התשובות חזרו שליליות. 1.האם מהניסיון שלך, אפשר להגיד כי אני שלילי בוודאות לHIV על כל סוגיו 1&2, וכל התסמינים שיש לי לא קשורים לזה? 2.האם ידוע לך על מקרים מאוחרים של הדבקה שהבדיקות חזרו שליליות לאחר תקופה של 4 וחצי חודשים וגילו זאת רק מאוחר יותר? בדגש על hiv2 שבו ההתקדמות של הוירוס איטית יותר 3.האם אתה ממליץ לבצע בדיקה נוספת, אם כן , מתי? 4. האם כדאי לבצא בדיקת PCR RNA ל-hiv? שוב, המון תודה על העזרה.

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין