חשש למחלת מין כלמידיה

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

20/11/2017 | 12:11 | מאת: קחש

שלום רב, לפני שלושה שבועות קיימתי יחסי מין לא מוגנים. 5 ימים אחר כך היה לי חום והרופא בקופת חולים אמר שיש חשש לדלקת ריאות ונתן לי אנטיביוטיקה דוקסילין 100 מ"ג פעמיים ביום ל 8 ימים. יום אחרי סיום הטיפול היו לי דימומים מפי הטבעת בשירותים, גירוד, צריבה קלה בשתן והפרשה מוגלתית מהפין. אין חום. כעת אחרי שבוע אין לי תסמינים אלו למעט מעט גירוד באזור פי הטבעת ואיבר המין וצריבה קלה מאוד בשתן. הרופא בקופת חולים אמר שזה היה בגלל האנטיביוטיקה. השאלה שלי היא אם במידה וכאשר קיימתי יחסי מין נדבקתי בכלמידיה האם הטיפול האנטיביוטי שקיבלתי 5 ימים אחכ חיסל אותה (כי אני יודע שמטפלים בכלמידיה באותה התרופה) או שצריך לחכות לסיום תקופת הדגירה והופעת תסמינים ורק אז להתחיל טיפול אנטיביוטי. כלומר אם במידה ונדבקתי בכלמידיה ולקחתי טיפול זה 5 ימים לאחר המגע המיני ללא הופעת סימנים הטיפול השמיד את המחלה בוודאות?

אין וודאות. כדאי כמובן לחזור על הבדיקה. וכמובן ניתן לקחת דגימה מהאזור הרקטאלי

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין