סרוקסט ועצירות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/09/2007 | 23:35 | מאת: אורן

שלום לך דוקטור שמגר מה שלומך? רציתי להתייעץ איתך על משהו שממ מטריד אותי אני לוקח סרוקסט כ-20 מ"ג יום אחד וביום הבא אחרי 30 מ"ג (בהוראת הרופא) אני לוקח כדור זה במינון הזה כבר די הרבה זמן ואני לא זוכר שבייתה לי עצירות כזאת קשה יש לי כאבים בבטןו העליונה כנראה בגלל עצירות קשה שיש לי (לפעמים עד 5 ימים עד ליציאה) האם זה הגיוני שבמינון כזה סוקסט יעשה כזאת עצירות? איך אני יכול לדעת אם הסרוקסט עושה לי את העצירות הזאת או לא? אני לא זוכר עיצירות את קשה אפילו עוד שהייתי נוטל סרוקסט 20 מ"ג אם כן מה ניתן לעשות כדי להתגבר על העצירות? תודה רבה אורן

23/09/2007 | 22:38 | מאת: ד"ר עופר שמגר

סרוקסאט בד"כ אינו גורם לעצירות, בודאי לא כזו קשה. אם כי תמיד יכול להיות איזשהו משהו סופר-נדיר. אבל כאמור זה לא סביר. ברמה המעשית: 1. דבר עם הפסיכיאטר שלך לגבי האפשרות להוריד מינון חזרה ל- 20 מ"ג לשבוע בערך, ולראות אם יש שיפור בעצירות. 2. פנה לרופא המשפחה לבירור העצירות. 3. בנתיים ניתן להעזר במזון עשיר סיבים, בשיזיפים מיובשים וסובין.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה