מחפש פסיכיאטר\ית להפרעת BDD באזור השרון או המרכז

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/09/2007 | 20:27 | מאת: גלעד

שלום רב הצלחתי לאבחן באחי הקטן (יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה, התואר השני הוא בפסיכולוגיה ביולוגית ופחות רלוונטי לעניין-אבל כעיקרון, הדגש הוא שיש לי רקע), בודאות גבוהה מאוד, bdd. הוא חושב שהכתפיים שלו רחבות מדי (וגם הראש, כפות הידיים והרגליים גדולים מדי לטענתו-יש לציין שזה ממש רחוק מהמציאות לדעת כל אדם נורמטיבי ואפילו פחות מכך), הוא מסרב לאכול בשר, חלב או ביצים בטענה כי הם אכילתם תגרום להמשך התרחבותו (הוא בן 23, הוא בירר באינטרנט וגילה, לטענתו, כי התרחבות עצמות בכתפיים יכולה להימשך עד גיל 30) הוא קרע ממספר חולצות T את השרוולים מכיוון שלבישתם עם השרוולים גורמת לו לחוש מגושם. הוא מסרב להסתפר כי אחרת הראש הגדול שלו יהיה בולט לטענתו, הוא לא לוחץ יד לנשים מכיוון שכף היד שלהן קטנה ואז הוא ייאלץ לראות כמה היד שלו גדולה-הוא גם הולך בצורה מוזרה ונמנע מלהביט במראה כדי לא להתמודד עם הכתפיים הרחבות שלו וכ"ו. הוא שירת בצבא שירות קרבי אינטנסיבי ויכול להיות שיש לזה קשר לכל העניין-אבל זאת לא הדאגה שלנו, כמשפחה, אנחנו יודעים כי רק טיפול פיסכיאטרי יכול לעזור לו אבל אנחנו כמובן לא מעוניינים במישהו שישלח אותו לאשפוז-מה גם שכרגע אחי לא מביע עמדות אובדניות ואינו מסוכן לאיש. הוא אמור להתחיל השנה את לימודי התואר הראשון שלו במחשבים באוניברסיטה במרכז הארץ, אבל במצב הנוכחי שלו לא נראה שהוא יכול לעמוד בזה-הוא כל היום עסוק ומדוכא מעניין הגוף שלו וכלשונו המפורשת הוא חש שהוא נמצא בגוף שאינו שלו-הוא מבין שבעיני הסביבה זה ממש בלתי מובן אבל הוא נותן לכך רציונליזציות ומלבד לbdd הוא שפוי (אם כי הbdd בהחלט אינה הפרעה זניחה) -אנחנו מחפשים פסיכיאטר שמבין בCBT ושישלב טיפול תרופתי (משפחת הSSRI) כי קשה לראות איך רק טיפול התנהגותי ישיג תוצאות במצב הרוח הירוד ובמידת ההתנגדות העזה שיש לו כעת. הוא עצמו מעוניין בטיפול ומבין שיש לו בעיה, אם כי הוא חושב שבהקשר לדימוי הגוף שלו הוא צודק-רק האובססיביות הנלוות לעניין מעיקה עליו. אודה לתשובתכם המהירה בעניין-העדיפות היא לפסיכיאטר באזור השרון הצפוני.

23/09/2007 | 00:14 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אני אינני נוהג להמליץ על מטפלים במסגרת הפורום, אך אם מישהו מהמשתתפים ימליץ- אשמח לפרסם המלצה זו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה