הפסקת טיפול בציפראלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/09/2007 | 10:17 | מאת: hagartje

שלום וחתימה טובה, אני מטופלת זה עשרה חודשים בציפרלקס 10 מ"ג, בחצי השנה הראשונה נטלתי 1 כדור ומאז הורדתי את המינון לחצי ואני מרגישה מצויין. לפני מס' שבועות ניסיתי להוריד את המינון לרבע כדור ביום, במטרה להפסיק את הטיפול לחלוטין, אולם הדבר הוביל למצבי רוח קשים, התקפי בכי ותחושה של עצב שלא חלף. ברור לי שיש פרק זמן שהגוף זקוק לו לצורך הסתגלות מחדש, אולם גם אחרי שלושה שבועות לא הרגשתי שיפור וחזרתי לקחת חצי כדור (השיפור, כמובן, מידי). ההבדל בין רבע כדור לחצי היה כמו עם התרופה ובלעדיה. רציתי לדעת מהו פרק הזמן המקובל לצורך הפסקה של הטיפול התרופתי? האם עלי לתת יותר זמן בפעם הבאה שאני מנסה להפסיק והאם יש משמעות למעבר לרבע כדור לפני הפסקה מוחלטת? תודה רבה

22/09/2007 | 23:54 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, לפני השאלה "איך מורידים" צריך לשאול "למה להוריד"? את מציינת בעצמך שעם התרופה את חשה בטוב ובלעדיה ברע. אז למה להפסיק? כל זאת מעבר לעובדה שבד"כ מומלץ לקחת את הטיפול מינימום שנה, ואם ההורדה גורמת לחזרת הסימפטומים מומלץ בד"כ להמשיך טיפול.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה