טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/09/2007 | 08:12 | מאת: אורן

אחי בן 39 וזה מס' שנים סובל ממחלת הסכיזופרניה. עם ירידות ועליות לאורך התק' הארורה הזו. לאחרונה בעת קימה בעבודה הוא התעלף ולכן נשלח לכמה בדיקות וכן ניתן לו כדור נוסף (החדש מבין הרשימה הנ"ל) **מאחר והנושא כה עדין ונמשך לאורך שנים נוצר מעין "שקט" סביב הטיפול ואין כל התערבות מצד המשפחה דבר שמציק לי כי לא מדובר בבעיה פשוטה ולכן אני רוצה לקבל מידע. הטיפול התרופתי שהוא מקבל: clozapine 100mg paxxet 20 200mg simvastatin סימבאסטאטין 20mg דפלפט 200mg 1.האם לכל התרופות הנ"ל אכן השפעה רק על מחלת הסכיזופרניה ? 2.האם כאשר מטפלים בסכיזופרניה בהכרח מטפלים בטיפול כנגד הפרעות נוספות? (לפי הבנתי ישנו כדור ברשימה שמטפל במחלת הדכאון/מאניה דיפרסיה ולא בסכיזופרניה) 3.האם יש סיכוי להפסקת הטיפול התרופתי או שמדובר בטיפול לאורך כל חייו? 4.האם יש השפעה מזיקה על מערכות הגוף בנטילת הכדורים הללו לאורך זמן? 5.מתי בעצם יש הוראה להוריד המינון או להפחיתו? האם רק כאשר מטופל טוען שהינו מרגיש טוב ועד אז הוא נוטל כדורים כה רבים? ***נא הסבר לי את השפעת הכדורים בטיפול המחלה והאם לדעתך המינון גבוה יותר ומה המינון מראה על חומרת המחלה?

22/09/2007 | 23:51 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, סכיזופרניה היא מחלה כרונית שבד"כ מצריכה טיפול לכל החיים, בדיוק כשם שחולי יתר לחץ דם לוקחים טיפול לכל החיים. הקלוזפין, אותו נוטל אחיך, הינה תרופה הניתנת רק בחולים עמידים יחסית, זאת אומרת חולים שניסו מספר תרופות ללא הטבה. מאידך המינון אותו הוא מקבל הינו נמוך ביותר. מינון מקובל של קלוזפין הוא 300-600 מ"ג ליום. בסימבסטטין היא תרופה להורדת שומני דם, ללא כל קשר לבעיות נפשיות. הפקסט הינה תרופה נוגדת דיכאון. אינני יודע מדוע אחיך נוטל אותה. חשוב לציין כי חולי סכיזופרניה רבים מועדים יותר לדיכאון, ויתכן שאחיך סבל בעבר מדיכאון ולכן הוא ממשיך לקבל טיפול. הדפלפט הינו כדור המשמש לטיפול הן במאניה דיפרסיה והן באפילפסיה. לא ברור לי מדוע אחיך נוטל אותו. כדאי לקבל הבהרות מהרופא המטפל. אם אחיך מרגיש טוב, זו בדיוק הסיבה שאסור להפסיק לו את הטיפול, הטיפול שגרם לו להרגיש טוב. זה כאילו שנפסיק טיפול ליתר לחץ דם ברגע שנראה שלחץ הדם תקין (תחת טיפול תרופתי). מבחינת מינוני שאר התרופות- הפקסט ניתן במינון מקובל. הדפלפט ניתן במינון שכלל אינו אפקטיבי. ככלל צריך לאזן מינון דפלפט לפי רמות התרופה בדם, אבל בד"כ צריך לקחת 800-1500 מ"ג ליום בשביל להגיע לרמות תקינות של התרופה בדם.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה