שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/09/2007 | 05:20 | מאת: אני

שלום ד"ר שמגר סליחה שאני שואל אותך שוב וסליחה שאני נודניק כזה אבל רציתי לשאול אותך שאלה אני יודע מהידע האישי שלי שאני נוטל כדור ציפרלקס שהוא מקבוצת הSSRI מוליך סורטונין או איך שזה כנגד דיכאון וחרדה וכמובן שזה מטפל בocd (הפרעות כפייתיות) ובbdd (תפיסת גוף מוטעית) אבל השאלה שלי למה אני נוטל ריספרדל שהוא כדור נוגד פסיכוזה? אני יודע שאיכשהו הכדור מרגיע ונועד להזיות,דיבור לא במקום, וכו' אבל האם אני יכול להישאר רק עם הכדור הראשון? מדוע אני חייב עוד כדור מהנוגדי פסיכוזה? אודה לך אם תסביר לי

18/09/2007 | 20:58 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, את השאלה הזו כדאי להפנות לרופא שרשם לך את התרופות. אינני מכיר אותך מספיק בשביל לדעת בודאות מה הטיפול הכי מתאים לך. אני יכול רק לציין כי ב- BDD הרבה פעמים מנסים לטפל גם ע"י נוגדי פסיכוזה. ישנן עדויות שיש לתרופות אלו השפעה ב-BDD, אם כי העדויות אינן חד-משמעיות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה