רע לי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

17/09/2007 | 19:24 | מאת: אני

רע לי כי הכלב שלי נפטר. רע לי. אני מרגישה ריקנות, חוסר חשק לעסוק בפעילות יומיומית. רע לי. הוא חסר לי. בכל פינה בבית אני מדמיינת אותו, אני מדמיינת שהוא לידי ומתחילה לדבר איתו. נקשרתי אליו בצורה יוצאת דופן. אהבתי אותו יותר משאי פעם אהבתי בני אדם. רע לי. שקלתי לאמץ כלב אחר, אבל אני כל הזמן חושבת, שאם אעשה כך אני בוגדת בחבר היקר לי מכל. איך יוצאים מכל זה? עזרו לי תודה. אני

17/09/2007 | 23:37 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, סיפורך נוגע ללב. אני דוקא חושב שזה נכון לאמץ כלב אחר. אני משוכנע שכלבך האהוב היה שמח לדעת שמישהי כמוך עוזרת לבן-מינו ומצילה אותו מגורל אכזרי. אפשר לזכור אותו, ובמקביל להשקיע בבניית קשר חדש. זה לא סותר. כמו שאמא אחת יכולה לאהוב מספר ילדים, כך גם עם כלבים. אהבה זה משהו שלא מתחלק, אלא מכפיל את עצמו ככל שיש יותר אובייקטים לאהבה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה