שאלה תיאורטית חרדות ותרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/09/2007 | 23:47 | מאת: אבי

יש לי שאלה תיאורטית שרציתי לדעת מה האפשרויות שעומדות לפניי במצב הנוכחי. אובחנתי כסובל מחרדות מחשבות טורדניות ודפרנסולציה ודיכאון שנגרמים מכך. ניסיתי את התרופות הבאות: לוסטראל 200 מ"ג,ציפרלקס 20 מ"ג ,אפקסור 150 מ"ג XR ,רידזין 50 "מ"ג ,מרוניל 150 מ"ג,מודאל 600 מ"ג,פארפנאן,קלונקס ,קסנקס,וואבן. וכן כל מיני שילובים בין התרופות בהוראת הפסיכיאטר. אחרי שניסיתי את כל התרופות והשילובים הנ"ל שום דבר לא עזר לי באופן מלא ולא נתן מענה לבעיית החרדות המחשבות הטורדניות. רציתי לדעת אם יש עוד משפחות של תרופות או תרופות שבמקרה כזה יעזרו או תרופות שלא ניסיתי ומן הראוי שאנ יינסה. או שכבר אף תרופה לא תעזור אם כל הנסיון העשיר הזה. מה האפשרויות העומדות בפניי(באופן כללי ותיאורטי)ע"פ הנתונים שנתתי לך כעת.

17/09/2007 | 23:16 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אבי שלום, ראשית בחלק מהתרופות לא קיבלת מינון מלא. מרוניל ניתן במצבים כשלך עד 300 מ"ג. שנית ישנן עוד תרופות ממשפחת ה- SSRI שלא ניסית כמו סרוקסאט ופרוזק. ולבסוף ניתן לנסות לקחת גם נרדיל. זוהי רשימה די מקיפה, אך לא מלאה. יותר כיוונים אפשריים. יש לשקול כל טיפול עם הפסיכיאטר המטפל.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה