הפרעה נפשית דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/09/2007 | 21:33 | מאת: אופירה

בעלי מטופל כבר כמעט שנה אצל פסיכיאטרית הוא סובל מדיכאונות מרובים. הוא מפחד מכל דבר חדש או מכל צעד שאנו רוצים לעשות בחיים הוא תמיד מוטרד מהמחר והוא אינו נח מהמחשבות .לעיתים הוא אומר כי הוא רואה דמויות ואף שומע קולות. הטיפול הפסיכיאטרי עזר אך מעט כמו כן גם הכדורים שהוא שותה פרנפנאן ופלוטין. מה אתה מציע לעשות ד"ר? בעוד כחודשיים אני צריכה ללדת את ילדנו השני בעזרת השם ואני פוחדת לאבד אותו בכל המובנים.גם מבחינה שכבר לא אוכל לתת לו את אותה התשומת לב וגם מכיוון שהוא דבר לפעמים על מחשבות אובדניות שרצות בראשו. אודה לך מאוד ד"ר אם תענה למכתבי שכן אני מרגישה חסרת אונים ואיני רוצה לפנות לפסיכיאטרית שלו כיוון שעד עתה המצב לא ממש השתפר .לכן פניתי אלייך בתקווה שתעזור לי במציאת פיתרון לבעיה.בברכת שנה טובה ותודה רבה אופירה

16/09/2007 | 22:01 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אופירה שלום, אכן סיטואציה לא פשוטה. לא ברור לי לחלוטין מדוע את חשה שהפסיכיאטרית לא תתן מענה מתאים. האם בעבר פנית אליה? אולי בעלך מסתיר ממנה את מצבו? אם פנית בעבר אליה והיתה לך התנסות לא טובה, שווה לשקול להחליף מטפלת. ברוב קופות החולים יש אפשרות בחירה בין פסיכיאטרים שונים. ואם אין בחירה- אפשר גם לעבור קופה. אל תוותרי על הבריאות שלו, ועל שלוות הנפש שלך. חשוב שמישהו מקצועי שאת סומכת עליו יטפל בו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה