הפרעת חרדה ותרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/09/2007 | 19:36 | מאת: פרח75

אני סובלת מהפרעת חרדה כללית שמתבטאת בתקופות של מתח איום והתקפי חרדה. אני בטיפול פסיכיאטרי מספר שנים. עד עכשיו לא הצלחנו למצוא תרופה שמשפיעה עלי. לא בתרופות הקבועות ולא בתרופות שלוקחים SOS. איך זה יכול להיות? מינונים מאד גבוהים של תרופות לא משפיעים עלי. זה מלחיץ אותי כשלעצמו. לא מבינה איך זה ייתכן ומה עושים ואם יש מזור. אשמח לעצתך ולדעתך

15/09/2007 | 23:11 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ישנן סיבות רבות שתרופות לא עוזרות. הכי שכיח זה פשוט שלא לוקחים אותן באופן סדיר, במינון מלא או למשך זמן מספיק. אבל מעבר לזה, הפרעת חרדה כללית לא תמיד מגיבה טוב לתרופות. שווה לנסות טיפול קוגנטיבי-התנהגותי ע"י פסיכולוג שמומחה לכך. שם יש סיכוי טוב להצליח.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה