הפרעה ביפולרית וטסטים פסיכולוגים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/09/2007 | 20:34 | מאת: גיל

שלום לרופא , רציתי בבקשה לדעת באיזה מידה פסיכודיאגנוסטיקה יכולה לאתר סוג של הפרעה ביפולרית שאדם סובל , כלומר האם מבחנים פסיכולוגים מסוגלים לתת תמונה מדוייקת על איזה הפרעה מדובר ( חד קוטבי , דו קוטבי , סכיזואפקטיביות ? ועוד ) בתודה מראש גיל

14/09/2007 | 23:05 | מאת: ד"ר עופר שמגר

גיל שלום, מבחנים פסיכולוגיים יכולים לתת איבחון, אבל בד"כ אינם יכולים להוסיף הרבה מעבר למה שראיון פסיכיאטרי יכול לתת. המבחנים עוזרים בעיקר לראות דברים שלא תמיד המטופל יכול להביא בראיון, כמו התעללות מינית בעבר, מחשבות אובדניות ועוד הרבה דברים, אבל באיבחון של הפרעות "גדולות" כמו דיכאון או הפרעה ביפולרית אין להם בד"כ שום ערך מוסף.

14/09/2007 | 23:39 | מאת: תמימי

נכון, טסטים נותנים תמונה של האישיות בזמן האיבחון, אבל קשה לאבחן מהם מחלות יותר רחבות. וזו גם שיטה שדורשת ריכוז ומאמץ ולא ניתן ליישם אותה כשהאדם באמצע ההתקף. הרבה יותר פשוט לדבר איתו, וניתן לראות כשהאדם פסיכוטי, זו לא בעייה. תרגיש טוב תמי.

15/09/2007 | 14:06 | מאת: דור הלפרין

יש לא מעט פסיכיאטרים שטוענים שקשה להם לאבחן בצורה מדוייקת בלי טסטים. חולה נפש יכול להסתיר פסיכוזה שלמה מהרופא שלו. הטסטים יחשפו זאת. איבחון עפ"י ראיון קליני שנמשך 30 דקות בממוצע יכול להיות שגוי במידה גדולה של הסתברות. חולים רבים טוענים שקיבלו מפסיכיאטרים שונים אבחנות שונות לחלוטין למרות שנבדקו ע"י פסיכיאטרים מומחים ע"י ראיון קליני. בנוסף, קיימת טענה מאד נפוצה בציבור וגם בצה"ל שמלשבי"ם מפברקים בעיות נפשיות כדי להשתמט משירות צבאי ואין לקבני"ם או לפסיכיאטרים יכולת למיין מתחזים עפ"י ראיון. .

15/09/2007 | 20:40 | מאת: אהבה

טסט פסיכולוגי?? הצחקת אותי שאלון קטן כן ולא האם מדובר בעצמך האם מדובר במישהו קרוב לך האם החולה מתלונן ועל מה ההבדל בין דיכאון למאניה הוא כמו שמים וארץ וכל מי שנמצא קרוב יכול להבחין בזה האם הוא בדיכאון מתמשך האם יש לו התפרצויות של מאניה מה הוא עושה כשהוא במאניה האם טוב לו עם זה?? האם רע לו עם זה?? למה טוב ולמה רע, זה כבר לא שאלת כן ולא אבל אם בעקבות שאלון זה עדין לא ברור לך מה האבחנה אז כדאי לחפש בכיוון אחר

16/09/2007 | 03:14 | מאת: תמימי

מדובר בי אני קרובה לעצמי- לפחות משתדלת... התלונות העיקריות של החולה- שהיא אני- הן שמתייגים אותי ומתייחסים אלי כאל משוגעת כרגע אין דיכאון מתמשך אבל הכאב לא נרגע בהתפרצויות המאניה אני כאן במחשב, מנסה להרגיע את עצמי כשאני מרגיעה אחרים טוב לי עם זה, וגם רע טוב כי אני עוזרת לאנשים אחרים רע כי אני עייפה ורוצה שקט. רוצה לישון בלילות, רוצה להנות מהחיים. רוצה להפסיק לסבול. שבוע טוב תמי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה