פרפנאן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/09/2007 | 00:31 | מאת: חסוי

שלום רב אני צריך להתחיל טיפול פרפנאן 4 מ"ג ואז לעלות ל8 קניתי כדורים של 8 מ"ג אבל אמרו לי שאסור לחתוך את הפרפנאן אתה יכול להגיד לי מדוע? או שזה מותר?

14/09/2007 | 09:45 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אכן בעלון לצרכן מצויין שאסור לחתוך את התרופה. אינני יודע בודאות לגבי הפרפנאן, אבל בד"כ הערה כזו מופיעה כאשר הכדור מצופה בחומר שאמור להגן עלין בכניסה לקיבה. אם הכדור יהיה חשוף, חלק מהחומר הפעיל שבו יהרס. כיוון שאתה אמור לקחת 4 מ"ג תקופה קצרה, אינני רואה בעיה אם תחתוך את הכדור. במקרה הגרוע ביותר זה יהיה כאילו לקחת 3 מ"ג ולא 4, שזה ממש לא טראגי... בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה