בולמיה ושימוש בסימבלטה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/09/2007 | 16:50 | מאת: עדי

שלום רב, בתי בת ה- 20 סובלת מהפרעות אכילה- בולמיה, דיכאון, הפרעות חרדה ואישיות מזה שנים רבות. הומלץ לה על טיפול בסימבלטה, ונאמר לה שלתרופה זו יש השפעה מיטיבה על בולמוסי האכילה המובילים באופן בלתי נמנע להקאות, הסתגרות, חוסר תפקוד וחרדות קשות מפני השמנה. האם ידוע על השפעה מיטיבה של תרופה זו בבולמיה או לחילופין בבולמוס האכילה? מודה מראש על תשובתכם בהקדם. בברכת שנה טובה, עדי

13/09/2007 | 11:19 | מאת: ד"ר עופר שמגר

עדי שלום, המידע על יעילות סימבאלתה בבולימיה הוא מועט. ישנן עדויות בודדות בנושא. התרופה לא מאושרת בארץ או בארה"ב לטיפול בבולימיה עקב המידע הדל. תרופות דומות כן עוזרות בבולימיה לכן יש בסיס להאמין שגם סימבלתה תוכל לעזור. שנה טובה גם לך.

17/09/2007 | 08:20 | מאת: עדי

שלום רב, ברצוני לברר אילו תרופות ידועות כבעלות השפעה מיטיבה בבולמיה- עבור צעירה בת 20. אשמח לקבל הסבר לגבי מידת ההשפעה של התרופות הללו על המחלה, ועד כמה הן מועילות ללא טיפול פסיכולוגי צמוד. י אינה משתפת פעולה בטיפול- לא אמבולטורי ולא ברמת אישפות (היה ניסיון כושל לאישפוז במחלקה להפרעות אכילה). בתודה ווברכת גמר חתימה טובה, עדי

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה