עייפות עצומה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/09/2007 | 16:29 | מאת: הלה

ד"ר שמגר, אני מקווה כי לא אכפת ל שאני ממשיכה לכתוב כאן מבלי להיות דביקה ולהימאס. פשוט, בכל כמה ימים יש איזושהו שינוי. את הרופא שלי אני לא מצליחה להשיג- השארתי לו 3 הודעות והוא לא חוזר אליי. אני בשבוע האחרון של ידירה מהסימבטלא 30 מ"ג הנותרים- כאשר, היום התחלתי לקחת יום כן יום לא לסירוגין- היום לא לקחתי. מרגישה עייפות עצומה, גם אחרי שאנ י ישנה , רוצה עוד לישון. הגוף חסר אנרגיה לחלוטין, ואין כבר כוחות. האם כדאי שאשוב לקחת כדורים? אני ממש אנטי אף על פי שנטלתי לסירוגין, כדורים שונים במשך השלוש שנים. ייתכן אולי כי זו תופעת גמילה- העייפות.? אני לא הייתי חוששת לגורלי אילולא המצב לא היה נמשך זמן רב. מרגישה שאולי עכשיו מגיע השקט אחרי הסערה- אבל השקט הזה נטול חיות ואנרגיות. האם יש מקום לקחת בכלל משהו מתרופות האנטי- פסיכוטיות? הרופא שלי לא מוכן לתת לי ושוב כבר קיבלתי בעבר אותם , אם כי במינון מאוד נמוך (סילואן 100 מ"ג ורספרדל 0.5 מ"ג) לא היה תזוזה ושיפור. האם יש אולי תוספי מזון שאתה מכיר שיכול אולי לחזק, לבנות מחדש ולתת אנרגיות? מה אם רמוטיב? כדאי לקחת אולי טריפל למרות שבדיקת הדם לא הראתה חוסרים (היתה די מזמן, אולי אעשה חדשה). העיפות, חוסר האנרגיה והמוטיבצייה מעייפים אותי לכשעצמם. יש רעיונות? אם עייפת מלקרוא את שמי- רק תגיד. חג שמח

13/09/2007 | 11:52 | מאת: ד"ר עופר שמגר

הלה שלום, אכן זה לא פעם מעייף לקרוא את הודעותייך, אבל אינני מתכוון לסגור לך את הדלת. נראה שגם את עייפה מעצמך. ואת די לבד עם כל הסיפור. בעניין תוספי מזון- ישנן לא מעט עדויות על אומגה 3 ויעילותה בדיכאון ובבעיות נפשיות שונות. אחרי שעברת כל-כך הרבה- שווה לנסות. לגבי רמוטיב- לדעתי מה שלא עשו נוגדי דיכאון חזקים יותר הוא לא יעשה. חג שמח גם לך.

13/09/2007 | 16:38 | מאת: הלה

14/09/2007 | 07:27 | מאת: תמימי

הילה רעיונות לחיזוק- שעזרו לי: מים- אמבטיית קצף, חמה, שתרגיע לסדר את הבית, בלאגן בארטנות, לזרוק דברים שאת לא צריכה, ולתרום לעניים ולילדים מתנות שונות. לתת מתנות זה מאד מחזק. גוף. הרבה גוף. לאכול דברים לבנים- גבינת קוטג', יוגורט עם גרנולה או דברים שחורים. בכלל שמתי לב שצבעים שאליהם אנחנו נמשכים הם צבעים שנותנים לנו אנרגייה, צבעים אותם הגוף צריך. שתיתי קולה כשהייתי צריכה כוח וגם שוקולד. שוקולד תמיד טוב. וגם להמנע ממטוגן ומקמח לבן תשימי לב איזה אוכל עושה לך טוב. פירות- עדיפים על סוכרים סתם. נקטרינה זה טוב. דברים כאלה. וחוץ מזה- מגע. הרבה מגע. מסאג'ים. תפנקי את עצמך במסאג'ים. וגם להתמרח בקרמים. זה נותן הגנה אמיתית לא רק לגוף, גם לנשמה. ולהאמין שזה עובר. לרגע אחד לא לאבד תקווה. התקווה חייה ונושמת והיא בתוכנו ואנחנו לא לבד. חזקי ואימצי ותנוחי קצת. תמי.

14/09/2007 | 09:11 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מקסים. אני קונה את כל הרעיונות כבר עכשיו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה