מה דעתך

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/09/2007 | 03:13 | מאת: אורן

אני מטופל בסרוקסט במינון של 60 מ"ג כבר מספר4 חודשים בעקבות התקפי חרדה עקשניים. בעבר ניסתי תרופות שונות בנהם אפקסור ,אנאפרניל,אדרונקס אך הדבר היחידי המשפר את מצבי הוא הסרוקסט. השיפור עם הסרוקסט הוא חלקי ביותר ומפעם לפעם אני חווה התקפי חרדה או לחילופין חרדה מהחרדה מה שמוביל להתקף נוסף . אני בטיפול פסיכולוגי זמן רב. בכל אופן כאשר שוחחתי עם הרופאה שלי והסברתי את מצבי היא יעצה לי להמשיך במינון הנוכחי ולחזור אליה בעוד 3 חודשים לביקורת. כאשר בקשתי ממנה סיוע תרופתי אחר ( החלפה/הוספה וכו) מסרה לי שלדעתה אין צורך וכל התקף ניתן לטפל בו נקודתית עם קלונקס. הענין זה שאני מרגיש שמצבי הולך ומדרדר , אני במצב רוח נורא מיואש מהטיפול והתקפי החרדה מתישים ומתסכלים אותי מאוד. מה לעשות ? האם עצתה הגיונית ועלי למשיך לסבול? האם כדאי להתיעץ עם איש מקצוע נוסף?

13/09/2007 | 11:15 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אורן שלום, אתה מקבל מינון ניכבד של סרוקסאט. אבל משהו לא עובד עד הסוף. בעבר קיבלת טיפולים אחרים שלא עזרו, ואני מניח שזו הסיבה שהרופאה שלך לא מתלהבת להחליף טיפול. מה תדירות ההתקפים כעת? ישנן עוד אופציות תרופתיות (ציפרמיל ובמקרים קשים נרדיל) אבל באמת צריך לשקול היטב כל שינוי נוסף. ולגבי הטיפול הפסיכולוגי- האם אתה יודע מה סוג הטיפול שאתה מקבל (דינמי/ קוגנטיבי?). זה מאד משמעותי כיוון שלא כל טיפול פסיכולוגי יעיל במצבך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה