פרוזאק

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

11/09/2007 | 11:45 | מאת: שלומית

בעלי התחיל לקחת פרוזאק לאחרונה. נאמר לנו שהוא יצטרך לקחת את זה עד חצי שנה. אני קוראת פה בפורום ובכלל על אנשים שכבר שנים לוקחים פרוזאק. למה? זה לא אמור לטפל בבעיה? ולמנוע את חזרתה? דבר שני, קראתי שפרוזאק עלול לגרום למחשבות אובדניות ודיכאון. אז איך בדיוק זה מטפל בדיכאון? צריך להפסיק שימוש בפרוזאק אם מגיעים למצב כזה? ומה אני יכולה לעשות על מנת לשפר את המצב?

13/09/2007 | 08:26 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלומית שלום, פרוזאק אינו מרפא- אלא מאזן את המצב. בדיוק כמו שתרופות ליתר לחץ דם אינן מרפאות את הבעיה אלא מאזנות אותה. בחלק מהמקרים הבעיה היא זמנית וחולפת אחרי מספר חודשים, ואז ניתן להפסיק את הטיפול ללא בעיה. בחלק אחר הבעיה היא כרונית וקבועה (כמו יתר לחץ דם) ואז יש צורך בטיפול קבוע לאיזון ומניעה. בענין המחשבות האובדניות- ישנם מספר מחקרים שהראו שהתרופה עלולה להגביר מחשבות אובדניות בבני נוער בשבועות הראשונים של הטיפול. מדובר במחשבות ולא במעשים- ומדובר בבני נוער. מנסיוני עם מבוגרים התופעה לא קיימת. שנה טובה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה