ocd

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

11/09/2007 | 02:00 | מאת: שרון

אני בן 25, סובל מהפרעת הocd לא ברמה הכי גבוהה כמו שראיתי בסדרות מסויימות אך בהחלט יש לי את רוב התסמינים שמסבכים מאוד את החיים. הפסיכיאטר שהייתי אצלו המליץ לי על רסיטל ולא לקחתי עדיין ( את התרופה ציינתי כדי שתקבל מקסימום פרטים עלי , מכיוון שאינך יכול לראות אותי), אין צורך להתעסק ברגע זה מדוע לא לקחתי עדיין . יש לי כמובן המון המון דברים לשאול אך אני רוצה להתמקד בנקודה קטנה אחת . כשניסיתי לברר ולדון עם הפסיכיאטר מה בעצם עושים הכדורים האלה לבן אדם, הוא אמר ביטוי אחד שבערך שיקף חלק מתחושותיי " אנשים פוחדים שזה ישנה אותם" "שפתאום הם יהיו אדם אחר" כאמור על כל נקודה בנושאים אלה אני יכול לשאול אותך אלף שאלות אך יש לי שאלה קטנה שאולי לא תבין למה אני שואל אך מבחינתי היא מקיפה כמה דברים שמפריעים לי. - אני בהחלט רוצה שהתרופה תקל על חיי אך אם יש לדוגמא דברים שאני רוצה שיישארו בייני לבייני וזה לא שאני לא מספר רק מהבושה אני בהחלט חושב שהם מנותקים מההפרעה, שאלתי היא האם יתכן שאחרי לקיחת התרופה והשפעתה החיובית יכול להיות שתיעלם הבושה ואני ירגיש שאין לי בעיה להגיד דברים שרציתי שישארו בפנים (כפי שציינתי לא רציתי שהדברים יישארו בפנים מתוך ההפרעה, הם לא מסבכים לי את החיים כלל, פשוט אני חושב שאלה דברים אישיים וחושש שאני פתאום יהיה, עקב התרופה, פחות ביישן וזה אמנם יקל על חיי אך כאמור אם אהיה פחות ביישן אולי לא תהיה לי בעיה לספר דברים שלא הייתי רוצה לספר. תודה רבה

13/09/2007 | 08:05 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שרון שלום, בשורה התחתונה- אין שום חשש שמה שאתה חושש ממנו יקרה. התרופה לא משנה את אופיו של האדם ולא את יכולת השליטה העצמית. זה פשוט לא קורה. זה לא כמו אלכוהול או סמים שגורמים לאובדן שליטה. ממש לא. התרופה מטפלת בחלק הבעייתי, בהפרעת החרדה- OCD במקרה שלך. לפעמים זה משפר את הבטחון העצמי, אבל בשום פנים ואופן לא גורם לאדם לדבר על מה שהוא לא רוצה. אפילו תרופות חזקות פי כמה, שיכולות לשמש כ"סם אמת" לא יכולות לגרום למישהו לדבר על מה שהוא לא רוצה. זה קיים רק בסרטים, ולא במציאות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה