התייעצות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/09/2007 | 18:59 | מאת: טל

שלום ד"ר שמגר כתבתי בעבר,אך חלף הרבה זמן אז קצת רקע - בת 34,לפני כשש שנים התחילו התקפי חרדה מאוד קשים (שכללו סימפוטמים רבים ובעיקר תחושת עלפון/פחד מעילפון), באמצעות טפול פסיכולוגי התגברתי ,וההתקפים הפכו לרחוקים והרבה פחות עוצמתיים. אפשר לומר שבסך הכל למדתי לחיות איתם ולהרגיע את עצמי מבלי להיגרר להתקף קיצוני. לפני כשלוש שנים- דיכאון מז'ורי (שעורר התקפי חרדה אחת לכמה שבועות ואפילו יותר),בחצי שנה האחרונה בערך אפשר לומר שהחלמתי (ללא כדורים, זה לקח בערך שנתיים וחצי). הבעיה - בשבועות האחרונים ,יש לי תחושות קצת מוזרות. פתאום אני מרגישה כאילו הרגלים לא יציבות על הקרקע,תחושת עירפול כזאת,ומן פחד. אני ישר חוששת להתעלף,רצה להביא לי מים(הפה קצת מתייבש) ובערך לאחר כ-10 דקות זה חולף. אני לא יודעת אם זה פחד שנובע מהתחושה או חרדה שגורמת לתחושות פיזיות... ( איך אפשר לדעת??) בסך הכל אני בריאה (רק עודף משקל). לפני כשנתיים עשיתי בדיקות כלליות והכל יצא תקין כולל B12. אני תוהה אם התחושות שתיארתי (שיכולות להופיע פעמיים-שלוש ביום,אך לא ממש כל יום) מעידות על חזרת החרדה,או שמדובר במצב גופני. האם תחושות אלה יכולות לשקף גם בעיה פיזית? האם זה יכול להיות קשור לכאבי צוואר מהם אני סובלת מדי פעם? (כאבי צוואר קשורים אצלי מאוד למצב של לחץ ומתח ,אני בתקופה לחוצה בעבודה אך בסה"כ תקופה סבירה) לפני כשש שנים ניסיתי להניח לתחושות,זה התדרדר עד למצב קיצוני שבקושי יצאתי מהבית,וכעת אני לא יודעת אם לפנות שוב לטפול פסיכולוגי או להמתין. כמו בעבר,גם היום, אני מבולבלת ולא יכולה להגיד חד משמעית שמדובר במשהו פיזי ולא נפשי. אשמח לשמוע את דעתך, תודה לך על הפורום,ובעיקר על ההשקעה הניכרת בתשובותיך, שתהיה לך שנה נפלאה. טל

10/09/2007 | 21:37 | מאת: ד"ר עופר שמגר

טל שלום, הסיכוי שהתלונות קשורות למקור גופני הוא קטן. לשלילה מולחטת מקסימום אפשר לבדוק גם תפקודי בלוטת תריס ובדיקת קרדיולוג, כולל הולטר (למרות שכמו שאמרתי זה לא נשמע ממקור גופני). אם אכן אין בעיה גופנית- שווה להגיע לטיפול פסיכולוגי מסוג קוגנטיבי-התנהגותי ע"י מישהו שמתמחה בתחום טיפול זה. כמובן שאפשר גם לקבל טיפול תרופתי- אבל במצבך אני לא בטוח שזה חיוני. שנה טובה ובריאה גם לך!

10/09/2007 | 22:15 | מאת: טל

ד"ר שמגר תודה רבה על תשובתך. מדוע אתה חושב שבמצבי, טיפול תרופתי לא חיוני ? האם הסיכוי שזה יחמיר גבוה?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה