סיכוזפרינה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/09/2007 | 09:47 | מאת: עירית

אני סובלת מסכיזפורניה מספר שנים , ניסיתי את כל התרופות הקיימות בשוק, עכשיו אני נוטלת לפונקס כחצי שנה במינון של 500 מ"ג וגם הכדור הזה לא עוזר לי בכלל, כל הזמן יש לי מחשבות שיצחקו עלי . הרופא רוצה להעלות לי את המינון , אנני מוכנה להעלות את המינון , גם ככה אני עייפה ד"ר מה אני אמורה לעשות , קראתי שישנם אנשים שלא מגיבים לתרופות. אני ממש מיואשת

10/09/2007 | 21:03 | מאת: ד"ר עופר שמגר

עירית שלום, אכן- דילמה לא קלה. לעיתים נידרש מינון גבוה של לפונקס לצורך מיגור התופעות שאת מתארת. והמחיר- כפי שציינת- יכול להיות תופעות לואי לא נעימות כמו עייפות. אם לפונקס לא עוזר ניתן לשקול טיפול בנזעי חשמל, למרות שבד"כ הוא פחות יעיל מהלפונקס. נסי להעלות את מינון התרופה. אם העייפות תהיה קשה מדי, תמיד תוכלי לחזור למינון הנוכחי ותוך יום-יומיים העייפות תחזור לרמתה הנוכחית. מאידך- יש סיכוי שהתופעות יעלמו והעייפות לא תגבר. לא שווה לנסות?

10/09/2007 | 21:04 | מאת: הלה

גם לי יש מידי פעם מחשבות שיצחקו עלי בייחוד לאחר האירוע הפסיכוטי שעברתי, האם זה סימפטום מספק עבור אבחנה כ"כ קשה? אחרי שחוויתי פגיעה רגשית מאד קשה...בטוחני לא רק שהוא נעלם אלא, ראיתי עצמי אדם משוגע, הרסני ומקלקל..אז, מה...אני שואלת כי באמת אני לא יודעת...האם אלו הם סימפטומים של סכיזופרניה?

10/09/2007 | 23:39 | מאת: ד"ר עופר שמגר

לא, ממש לא. סנונית אחת לא מבשרת את האביב, ופסיכוזה אחת לא עושה סכיזופרניה. גם לא שתי פסיכוזות.

11/09/2007 | 08:03 | מאת: עירית

אודה לך באם תצייני את המייל שלך , אני מאוד מעונניית לשוחח איתך על הבעייה שכל כך מציקה לי ,

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה