לקראת סיום תהליך גמילה מוחלט מזיפרקסה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/09/2007 | 01:02 | מאת: שבלול ימי

שלום. היום החלטתי סופית ביחד עם הפסיכיאטר שלי שאני יורד לחלוטין מהתרופה, תהליך שכבר התחלתי לפני מספר חודשים. היום אני מתחיל לקחת 2.5 מ"ג במקום 5. בעוד שלושה חודשים אני מפסיק לקחת את התרופה כלל. כמה שאלות: תוך כמה זמן הגוף מסתגל למינון החדש, והאם תופעות לוואי שהתרופה גרמה לגוף יתפזרו כאילו לא היו ותוך כמה זמן זה יקרה? אני במיוחד מודאג מהכרס שמעט נוצרה לי למרות שאין לי בעיות משקל או אכילת יתר, אך שמעתי שהתרופה גורמת גם לחילוף חומרים איטי יותר ואני מניח שזה מה שקרה לי, האם תופעת לוואי זו הפיכה? תודה רבה ויום נעים :)

10/09/2007 | 20:47 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, התרופה לא משנה את חילוף החומרים, אלא יכולה להגביר תיאבון. בנוסף, עקב המחלה ועקב הטיפול התרופתי לעיתים קרובות יש ירידה בפעילות הגופנית- וזו סיבה נוספת לעליה במשקל. לזיפרקסה אין שום תופעות לואי בלתי הפיכות, וכלל כל תופעות הלואי אמורות להעלם תוך ימים עד שבועות אחדים. מאחל לך בריאות שלמה ושנה טובה.

11/09/2007 | 22:51 | מאת: מתעניינת

ערב טוב דוקטור ברשותך שאלה: מה יהיו תופעות לוואי של הפסקה פתאומית ולא הדרגתית של זיפרקסה???

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה