שימוש בטרמדקס ומשבר פסיכוטי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/09/2007 | 18:07 | מאת: מוי

יש לי בת בת 27 חולת פיברומיאלגיה כ-9 שנים. לפני כשנתיים החלה להשתמש בתרופה טרמדקס להקלה על כאבי מחזור חזקים במיוחד, כ 2-3 ימים מדי חודש. בחודשים האחרונים, מסיבות שונות, היא הגבירה את תדירות השימוש בתרופה. לפני כשבועיים הופיעו אצלה הזיות ומחשבות שווא מסוג רדיפה. כיום היא מאושפזת עקב כך ומקבלת זיפרקסה 5 מ"ג ביום (זה ההיקף שהיא מסכימה לקחת בגלל תופעות הלוואי) וכן נוטלת את הTRAMADEX, מספר פעמים בשבוע. ברצוני לשאול האם מותר ליטול טרמדקס (TRAMADOL HYDROCHLORIDE) במצב פסיכוטי, כלומר האם יכולה להיות לתרופה השפעה על התסמינים של מצבה הפסיכוטי? בנוסף, האם לטרמדקס ולתרופות אנטי-פסיכוטיות מהסוג שהיא מקבלת יכולות להיות תגובות בין תרופתיות? שאלה נוספת: האם יש תרופה מתאימה יותר מזיפרקסה או בנוסף המתאימה יותר לחולי פיברומיאלגיה? בתודה.

08/09/2007 | 22:03 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, טרמדקס אינו גורם למצבים פסיכוטיים. שילוב של טרמדקס וזיפקרסה אינו טומן בעייתיות מיוחדת. ישנו תאור מקרה בודד בספרות המקצועית בו השילוב היה בעייתי עקב הופעת פירכוסים, אבל אם אין הסטוריה של אפילפסיה או הפרעה מוחית (גידול, מום מוחי אחר) הסיכון הוא זניח, ביחוד במינונים הנמוכים שבתך נוטלת. אינני מכיר תרופה אנטיפסיכוטית שיעילה יותר מהאחרות במקרה של פיברומיאלגיה. ללא קשר לפיברומיאלגיה, זיפרקסה היא אחת התרופות הטובות שישנן, ואם היא תועיל הרי מה טוב. בברכת החלמה מהירה ושתהיה לכן שנה בריאה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה