מייצבי רוח

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/09/2007 | 13:14 | מאת: בחורה

אני לא מצליחה להתגבר על שתי הנטישת האחרונות מצד חברי ומצד המטפל האחרון שהיה לי (הוא הרגיש לדבריו שאני שואבת אותו רגשית ואני גוזלת משום כך יותר מדי מזמנו- אין לי טענות כלפיו) בכל מיקרה כבר שנה וחצי עברו מאז ואני לא מצליחה לתפקד באופן אפילו מינימלי. אני נמנעת לחלוטין מאינטראקציה עם אנשים מחשש לנטישה. למעשה אני נמנעת לחלוטין מלחיות. אני מסוגלת להתמודד עם הכל אבל לא עם מצבי הרוח המשתנים מדקה לדקה והסערות הרגשיות שאצלי נמשכות ימים רבים- הרופאה המליצה לי על מייצב רוח אבל אני חוששת שהתרופה תגרום לי לירידה ביכולות הקוגניטיביות- האם חששותי מוצדקות. אני נוטלת כרגע פריזמה וכנראה בגלל ההפסקות הרבות (לרוב בגלל סערות רגשיות (שאצלי נמשכות ימים רבים)) התרופה כבר לא עוזרת.

08/09/2007 | 19:56 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, לא ברורה לי האינדיקציה לטיפול במייצבי מצב רוח אצלך, אבל אני מניח שזאת מכיוון שבמסגרת הפורום אינני יכול לקבל את התמונה המלאה וכל ההיסטוריה הרפואית שלך. בכל מקרה, מבין מייצבי מצב הרוח רק לליתיום פוטנציאל לפגיעה קוגנטיבית, וגם אז זה רק במיעוט מהמטופלים. בין השורות נשמע לי שטיפול פסיכולוגי בהחלט היה יכול לעזור לך, וחשוב שתמצאי את הדרך לקבלת טיפול זה, כי נדמה לי שתרופות בלבד לא יעשו את העבודה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה