זיפרקסה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

07/09/2007 | 03:31 | מאת: אמא

שלום, ביתי, בת ה-19.5, עברה התקף פסיכוטי לפני כשנה וחצי בעקבות שמוש בסמים (כולל LSD). טופלה בפרפנאן, ריספרדאל ולאחר מכן זיפרקסה.לפני כשבוע הועלה המינון מ-10 ל-15 מ"ג. לאחר יומיים טענה שהקולות ששמעה לאורך כל התקופה (בתדירות וגובה משתנים...) נעלמו לחלוטין.אציין שבנוסף מקבלת למיקטל 200מ"ג. האם תתכן השפעה כה מהירה?? או שיותר האמונה משפיעה - כיון שנאמר לה שמינון זה יכול להעלים את הקולות?? שנוסף, קשה לה מאוד להרדם, לוקח לה 2-3 שעות. מתחילה בקרוב ללמוד והשאלה האם כדאי להוסיף משהו שיעזור בנושא זה. תודה מראש. אמא

07/09/2007 | 08:47 | מאת: ד"ר עופר שמגר

לאמא שלום, אכן זו תגובה קצת מהירה לטיפול, אבל לאור העובדה שנטלה קודם מינון מופלת- זה יתכן. לגבי השינה- מתי היא הולכת לישון? מתי היא מתעררת? האם היא נחה בצהרים?

07/09/2007 | 21:44 | מאת: אמא

שלום ד"ר שמגר, הולכת לישון ב-23, אולם לא מצליחה להרדם עד 2-3 לפנות בוקר ואז ישנה עד 11 - 12 בערך.. לא נחה בצהריים. לטענתה, מאז שהעלה המינון של הזזיפרקסה, יותר קשה לה לקום. אשמח לשמוע רעיונות איך לסדר את היןם כך שיתאים ללו"ז של סטודנט שקם לכל המאוחר ב-8. תודה , אמא

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה