מחלות זמניות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/09/2007 | 13:11 | מאת: גיל

הי ד"ר, לכולנו ידוע שאף אחד לא עובר את החיים מבלי לחלות לעיתים במחלות גופניות חולפות כאלה ואחרות(נזלת,שפעת,כאב גרון....).האם כך הדבר גם עם מחלות נפש? האם כל אדם בשלב זה או אחר בחייו עובר איזו מחלת נפש זמנית כמו דיכאון,חרדה או משהו אחר?

07/09/2007 | 08:36 | מאת: ד"ר עופר שמגר

גיל שלום, כמעט כולנו עוברים משברים נפשיים- אבל אילו לא מחלות. מחלות של ממש, העונות לקריטריונים המקובלים של הפרעה נפשית, מתרחשות בערך ב15-20% מהאוכלוסיה. אצל רוב החולים הללו ההפרעה מתבטאת בצורה קלה ולכן לפחות מחציתם כלל לא מגיעית לטיפול.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה