ocd וbdd

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/09/2007 | 02:09 | מאת: חביב

שלום שמי חביב, אני נוטל 15 מ"ג ציפרלקס לטיפול בדיכאון וחרדות, ומיליגרם אחד ריספרדל שאני לא יודע בדיוק מה הוא עושה, הפסיכאטר הוא מומחה שכתב לי שיש לי ocd וbdd, לפני כמה שנים התחלתי ליטול רסיטל שמאוד עזרו כי היה לי התווכחויות עם עצמי ותפיסת גוף מוטעית שהייתי מתעסק המון בתוכניות אימונים ובגוף, נטלתי רסיטל ופרפנאן והרגשתי מעולה פשוט מעולה. עד שלנקודה מסוים לא הרגשתי כל כך טוב ואני בעצמי לא יודע למה החליפו לי אותה כי אני לא זוכר ממש שסבלתי כל כך. החליפו לי טיפול והייתי פשוט על הפנים. נטלתי paxet שהוא ממש לא התאים לי ופריזמה שהם בכלל לא התאימו לי ועשו לי יותר גרוע, עברתי לריספרדל שזה כדור שאיך שאני לוקח אותו הוא פשוט מרדים ואני כבר לא יכול, אני בבוקר נעשה אדיש, אין לי כוח לכלום, אין לי חשק לכלום, אני מרגיש רע שאנשים עושים דברים.לצאת לעבוד וללכת למקומות עושים לי תחושה לא כל כך טובה. אני יושן המון המו המון ואני עייף במשך כל היום. בשבועיים האחרונים אני עייף בצורה שאי אפשר לדעת עד כדי כך שזה פוגע לי ברמת החיים ומונע ממני לעשות דברים. אפילו להתאמן אני לא יכול. הורדתי את הריספרדל לחצי מ"ג אבל זה לא עשה לי טוב אז העלתי לשלם וגם עם 1 מ"ג לא טוב לי, אני כבר לא יודע מה לעשות, אני רוצה לקבל את הטיפול של הרסיטל? האם הוא יעזור? הייתי מטופל אצל פסיכיאטרית אחרת שהיא נתנה לי רסיטל וריספרדל וכל פען שהייתי מגיע לחצי רסיטל הייתי מרגיש ממש ממש רע. כרגע לא כל כך טוב לי. האדישות העייפות והתחושות הלא טוב חוזרות לי ותופסות אותי בכל מקום. אני לחוץ מאוד לגבי הטיפול ומאוד אובססיבי לגבי הטיפול. ויש לי שאלה קטנה ? מדוע הרסיטל שהתאימו לי למשך שנה וכמה חודשיים לא מתאימים יותר? מדוע תרופה שמתאימה בהתחלה כבר לא אפקטיבית הרי אם היא מתאימה היא צריכה להתאים לכל החיים כך אני חושב? מה אני אמור לעשות אני משתגע

06/09/2007 | 07:33 | מאת: ד"ר עופר שמגר

חביב שלום, ראשית עלי לציין כי הסרתי מהודעתך את שמות הפסיכיאטרים שטיפלו בך, כיוון שאני משתדל שבפורום לא תעבור ביקורת על מטפלים ספציפים, כיוון שהם לא יכולים להתייחס לטענות ולכן זה לא הוגן בעיני להעלות את שמותיהם כאן. לגופו של עניין- bdd הכוונה במקרה שלך כנראה ל- body dysmorphic disorder שזו בעיה הקשורה לתפיסה לא נכונה של הגוף, או גזמה בחשיבות של פרטים מסויימים במראה החיצוני, עד כדי כך שזה מפריע לתפקוד. בענין הטיפול התרופתי- אכן לא ברור מדוע נעשה השינוי. האם פנית לפסיכיאטר שביצע את השינוי לברר את סיבת ההחלפה? מה הוא ענה לך? האם ביקשת ממנו לחזור לטיפול הישן? האם ביקשת זאת מהפסיכיאטרית? כיצד הם הגיבו?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה