בוקר טוב, מבקשת המלצה לפסיכיאטר ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/06/2009 | 07:07 | מאת: לימור

בני בן 7. מאובחן מגיל שנתיים+ כ-PDD NOS בתפקוד גבוה מאוד ובגיל 5 לערך אובחן גם כ-ADHD. הוא משולב כרגע בגן חובה רגיל עם סייעת אישית. בקרוב יעלה לכתה א' ואותה סייעת תלווה אותו אף לשם. הוא מקבל כרגע ריטלין LA ובזמן האחרון אנחנו חשים כי זה אינו מספיק ויש בו חרדות (כנראה בגלל המעבר הקרוב לביה"ס) ולנו, ולגורמים הנוספים המטפלים בו, מאוד קשה איתו בתקופה האחרונה. הפסיכולוגית של הגן, איתה אנחנו נמצאים בקשר ומשוחחים איתה רבות, המליצה אולי לחזור לטיפול של פסיכיאטר לצורך מתן טיפול רחב יותר בבעיות שיש לאחרונה (התפרצויות בכי, אלימות, צרחות וכו'). שאלתי היא: האם תוכלו לתת המלצה לפסיכיאטר ילדים עם התמחות בילדי PDD שמקבל דרך קופ"ח כללית או דרך הביטוח המושלם? רצוי באזור נתניה-חדרה ועד חיפה (אנחנו מפרדס חנה). תודה

24/06/2009 | 22:23 | מאת: קובי דניאלוב

את מבינה בדיוק מה זה אומר PDDNOS? זה מה שזה אומר ו- PDDNOS - Pervasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified (הפרעת התפתחות נרחבת שאינה מאובחנת). זה מאתר INFOMED. אינה מאובחנת, אז אם אינה מאובחנת כיצד היא מאובחנת? רק בגלל שפסיכיאטר "מלומד" אמר? מאוד קשה לך איתו בגלל השימוש בריטלין, הילדים מפתחים תלות בתרופה כי זה סם לכל דבר, הקריז (ריבאונד) שלו, החרדות ועוד תופעות שאולי את לא יודעת לקשר לריטלין הכל מהסם הזה! את לא צריכה פסיכיאטר את צריכה מטפל משפחתי, מספיקה העובדה שבעלך לא נמצא בבית ברמה מספקת כדי לייצר סיטואציה כמו שהילד חי בה. אני מקווה שתורידי את הילד מהריטלין כי זה לא מועיל לו להיפך, תקראי את העלון לצרכן. קובי.

24/06/2009 | 22:38 | מאת: לימור

מי אתה שתאמר לי מה לתת ומה לא לתת לילד שלי. אתה לא מכיר אותי, את בני, את הנסיבות, ובטח שלא את בעלי (מאיפה אתה יודע כמה זמן הוא נמצא בבית?). ביקשתי המלצות, לא ביקשתי ביקורת על דרך הגידול של ילדי. אני מקוה שמלבדך, אקבל תשובות קצת יותר ענייניות...

26/06/2009 | 22:04 | מאת: ד"ר שולה ויץ

שלום איננו נוהגים להמליץ על אנשי מקצוע בפורום ועל כן, לצערי, לא אוכל לעזור.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה