מתי יודעים שהטיפול עוזר?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/09/2007 | 23:05 | מאת: אור

שלום כמעט שנתיים אני מאובחנת כסובלת מהפרע דו כותבית ומטופלת באופן קבוע אצל פסיכיתר שהוא גם עושה פסיכוטרפיה אני לא יודעת אם הטיפול עובד ואני לא ודעת מתי להפסיק .הטיפול הוא יקר 400 שח לפגישה שמיתקימת לפי דרישת הרופא פעם בשבוע אני לא רואה שאני מרפא מדברים מסיומים ולהפך אני מפתחת תלות לגביו וממתינה לפגישות שלנו למרות שאני לא רוצה בהם כמה זמן לוקח טיפול מיסוג זה (פסיכוטרפיה) ואיך הוא צריך להתנהל? באמת פעם בשבוע? צריך להרגיש ולהחליט או לתת לבעל המקצוע להחליט לי את סיום הטיפול? אולי התשובה תיהיה ארוכה אבל אמת נימעס לי מלפגוש אותו (גם יקר מאוד)

04/09/2007 | 20:44 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אור שלום, שאלה לא פשוטה. ראשית חשוב לדעת האם העלית את תחושותיך כלפי המטפל, ומה הוא השיב. לא ברורה לי מטרת הטיפול. זה חשוב מאד בכדי להבין יותר ולענות על שאלותיך. האם נקבע בתחילת הטיפול זמן משוער למשכו של הטיפול?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה