נשימה עמוקה ומהירה כנגד חרדה ??

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/05/2009 | 18:34 | מאת: גילי

שלום אני מנסה עכשיו שיטת טיפול אלטרנטיבית לטיפול בהתקפי חרדה שמגיעים לאחר כמה ימים של מתח. בשיטה שוכבים עם מלווה ועוצמים עיניים ומתחילים לנשום נשימות עמוקות ומעגליות (ללא מעצורים). לאחר כמה נשימות כאלו, אני מתבקשת לנשום אותן בצורה מהירה יותר אבל עדיין עמוק. לאחר כ- 10 נשימות, הידיים והרגליים מתאבנות, הרגשה של זרמים חזקים בהן ואני בקושי מזיזה אותן. בשלב הזה המטפלת מדברת איתי על טראומות קודמות מהעבר תוך כדי הנשימות.ואני מנתחת אותן איתה. עד עכשיו הרגשתי רוגע בזמן הטיפול, למרות ההרגשות הלא רגילות בידיים וברגלייים. לטענת המטפלת זו תופעה רגילה ואלו הן אזורים חסומים שצריך לשחרר. בכל מקרה, אתמול חוויתי התקף חרדה כי אני נמצאת בתקופה עם שינויים גדולים (מעבר לארץ אחרת). הייתי ליד אנשים וניסיתי להרגיע את עצמי בעזרת הנשימות שלמדתי. חשתי שזה מקל על המועקה בבטן והחרדה, אבל מצד שני שוב התקשו כפות ידי ורגלי. במקרה זה הייתי ליד אנשים ולא רציתי שיראו את זה ועצם המחשבות הסיטו אותי מהנשימות והחרדה חזרה במלוא עוצמתה. מה אני רוצה לשאול בעצם? קודם כל מה קורה בגוף בזמן נשימות עמוקות ומהירות. האם יש מצב להקל על התקף חרדה בעזרת נשימות עמוקות? תודה רבה על תשובתך

29/05/2009 | 12:20 | מאת: ד"ר שולה ויץ

שלום התסמינים שתיארת הינם תסמיני היפרונטילציה שמופיעים בנשימות עמוקות ומהירות כתוצאה מירידה בדו תחמוצת הפחמן. תסמינים אלה עשויים לבוא לידי ביטוי בנימול בכפות הידיים, היעדר תחושה וסחרחורת. היפרונטילציה עשויה אף להחמיר מצבי חרדה. תרגילי נשימה של נשימות עמוקות ואיטיות עשויים להקל על תסמיני חרדה אולם יש לבצע תרגילים אלה באופן איטי ומבוקר ולהימנע מהיפרונטילציה. טיפול פסיכולוגי קצר עשוי לסייע בלימוד טכניקת נשימה נכונה.

30/05/2009 | 08:51 | מאת: גילי

תודה על תשובתך המהירה.. אני יודעת שהיפרונטילציה היא נשימה שטחית ומהירה. האם גם נשימה עמוקה ומהירה נחשבת כהיפרונטילציה ברפואה? תודה שוב

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה