טיפול שלא עוזר
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה
לאחר 4 שנים של טיפול בדיכאון וחרדה עברתי גמילה,לאחר חודשיים של אי נטילה חזר לי הדיכאון והחרדה. חזרתי לרסיטל 20 מג' כחודש וחצי שקצת עזר לדיכאון אך לא לחרדה,העלתי מינון ל-30 לתקופה ועדיין לא היתה הטבה כלל. חזרתי לסרוקסט שעזר לי מאוד לפני מס' שנים ולאחר כחודש של אי שיפור הומלץ לי לעלות ל-30 מ"ג ביומיים הראשונים הרגשתי כמו מת מהלך ולא הרגשתי טוב והמצב לא שופר.כעת חזרתי למינון של כדור אחד והמצב מתדרדר כמו כן השינה נעלמת לי גם עם כדור שינה. חשוב לציין שציפרלקס לא עזר לי,לא רמרון ולא אפקסור לפני מס' שנים. לעזרתכם אודה,אני מוכרחה להיות בריאה. תודה,
גלית שלום, כמו שכבר ראית- אין חוקיות ברורה בטיפול. תרופות שבעבר עזרו- כעת אינן עוזרות. גם להפך נכון- תרופות שלא עזרו- יכולות לעזור היום. בהחלט רצוי לנסות טיפול באפקסור וציפרלקס (רמרון לא עוזר לחרדה- רק לדיכאון). כדאי לנסות לשלב גם טיפול לא תרופתי, כגון טיפול קוגנטיבי-התנהגותי. המון הצלחה.
תודה דר', אתמול הייתי בטיפול והוצע לי לעבור לאפקסור /ונלה 75 מ"ג ,כרגע בשילוב עם הסרוקסט עד השפעה מלאה ולאחר מכן הפסקת הסרוקסט. אפקסור בזמנו ב-150 מג' לא עזר לי לחרדה אלא העלה לי את המצב רוח והייתי קצת ב-"היי" אך בעית השינה לא נפתרה. חברות המליצו לי על פריזמה שזה שינה את חייהם. מה דעתו של הדר'? תודה.